Tools voor meer productiviteit

Er zijn onwijs veel hulpmiddelen om productiever te kunnen zijn. De uitdaging is om te ontdekken wat voor jouw werkt. Op deze pagina lees je welke tools je kunnen helpen om op koers te blijven. Een tool is geschikt, als deze past bij jou, je werkwijze én aansluit op je skills.

Wil jij meer weten over welke tool jou zou kunnen helpen om je werk leuker en makkelijker te maken?
Neem dan gerust even contact met me op.

Projectmanagement

Projectmanagementtools helpen met taken organiseren, deadlines stellen, verantwoordelijkheden toewijzen en samenwerken met anderen. Voorbeelden zijn Asana, Monday of Trello. Met Trello kun je borden, lijsten en kaarten maken om je taken te beheren en samen te werken met teamleden. Vaak gekozen door de creatieve ondernemers en diegene die graag visueel overzicht hebben.

Meer info

Tijdregistratie

Tools zoals Toggl, RescueTime, Harvest en Clockify kunnen je helpen om bij te houden hoeveel tijd je daadwerkelijk besteedt aan taken, en vaststellen waar je jouw productiviteit kunt verbeteren.

Meer info

Communicatie

Met communicatie tools zoals Slack, Microsoft Teams of Zoom kun je in contact blijven met teamleden, klanten en partners, en live online samen te werken aan projecten.

Lees meer

Email

Outlook en Gmail hebben diverse handige functionaliteiten om je mail slim te organiseren. Boomerang, Unroll.me, of SaneBox zijn email beheer tools om je inbox efficiënter te beheren, berichten te prioriteren en e-mails te plannen om ze op een later tijdstip te versturen.

Meer info

Cloudopslag

Met diensten als Dropbox, Google Drive of OneDrive kun je bestanden online opslaan en delen, er overal toegang toe krijgen en met teamleden samenwerken aan documenten en spreadsheets.

Meer info

Boekhouding & facturatie

Exact online is een tool om je financiën te beheren, uitgaven bij te houden en professionele facturen voor klanten op te stellen. Mollie is een online betalingsplatform waarmee je betalingen van klanten kunt accepteren, terugbetalingen kunt verwerken en transacties kunt beheren.

Meer info

Social Media

Tools zoals Hootsuite, Later, Buffer of Sprout Social helpen om je social media-accounts te beheren, vooraf berichten in te plannen en de prestaties van je socials te analyseren.

Meer info

Wachtwoordbeheer

LastPass, 1Password of Dashlane helpen je om veilige wachtwoorden te genereren en op te slaan, en om ze automatisch in te vullen wanneer je moet inloggen op websites of apps.

Meer info

Notities & aantekeningen

Evernote, Google Keep of OneNote zijn tools die je helpen om ideeën, to-do lijsten en belangrijke informatie op één plaats vast te leggen en te organiseren.

Meer info

Automatisering

Zapier, IFTTT of Automate.io zijn automatiseringstools die je kunnen helpen om terugkerende taken te automatiseren, je workflow te stroomlijnen en tijd te besparen.

Meer info