De leukste apps van januari 2021

Wat zijn nou de leukste apps van de afgelopen maand die je leven een stukje makkelijker kunnen maken? Ik heb ze voor je op een rijtje gezet.

 

MeandRWalking workouts (€2,29, Iphone)
Vanwege de lockdown zijn we allemaal meer thuis. Wil jij meer bewegen, maar niet steeds hetzelfde rondje lopen? Of wil je een keer een andere speeltuin in de wijk ontdekken met je kids? Deze app laat je zoals het al zegt slingeren door je woonplaats. Vul in hoe lang je wil lopen en op welk tempo en de app maakt een willekeurige route voor je. Hoe leuk is dat!

Thirstic Slimme reminder om voldoende water te drinken (Gratis, Iphone)
Water drinken is gezond. Maar even een glas water drinken wordt vaak al snel vergeten. Deze app helpt je om genoeg water te drinken op basis van jouw beweging. Ga je een avond sporten? Dan past de app het advies hierop aan, zo kun je altijd je altijd voldoende water!

iBucket Organiseer je doelen (Gratis, Iphone + Ipad)
Werk jij met jaardoelen? En wil jij echt werken aan jouw korte- en lange termijn doelen voor 2021? Deze app helpt je om het overzichtelijk bij te houden welke stappen je hebt gezet en welke je gaat zetten om je doel te bereiken. De app geeft ook suggesties en tips.

Agree Maak een poll (Gratis, Iphone)
Aan het debatteren met je vrienden of collega’s? Download dan deze app en maak eenvoudig een poll aan die je kunt delen met de rest. Swipe en kies de optie die jij het leukste vindt. Als de stemmen zijn geteld krijg je een melding met de uitslag!

Fuzion Eenvoudig foto’s bewerken maar nét even anders (Gratis, Iphone)
Bewerk portretten op manieren die je niet snel in andere apps vind. Maak eenvoudig foto’s met dubbele belichting of plak je ontwerp snel op een andere achtergrond. De app herkent namelijk automatisch silhouetten.

Overviewer Verander je iphone in een document camera (Gratis, Iphone)
Als je het lastig vind om tijdens een Zoommeeting of andere vergadertool een document aan de rest te laten zien is deze app wat voor jou! Deze app werkt met alle vergadertools die je een Iphone scherm laten delen. En bij Zoom kan dit zelfs draadloos. Bekijk hier ook het filmpje van de app ontwikkelaar. Een man heeft deze app gemaakt voor zijn vrouw, een lerares die nu makkelijk documenten kan laten zien aan haar studenten. Een toffe uitvinding!

Mind LeakPak je telefoonverslaving aan (Gratis, Android)
Deze app kan een leuk en nuttig steuntje in de rug zijn voor jou als je minder op je telefoon wil zitten. De app waarschuwt op een unieke manier je als je te lang aan het scrollen bent op Instagram, Facebook of TikTok. De app analyseert automatisch welke apps jij te lang gebruikt zet je voorste camera aan als je aan je limiet zit. Zo krijg je een reminder dat je wel wat beters te doen hebt. Op dit moment is de app alleen voor Androidgebruikers beschikbaar.

Microsoft ListsBeheer en organiseer slimme lijstjes voor je bedrijf (Bedrijfsabonnement nodig, Iphone, Android volgt later)
Microsoft heeft in januari Lists voor IPhone uitgebracht. Een app die je helpt bij het beheren en organiseren van slimme lijstjes. Ideaal voor bedrijven die thuiswerken. Er zijn diverse sjablonen beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld roosters maken en projecten tussen collega’s verdelen. De app synchroniseert automatisch dus de aanpassingen zijn direct zichtbaar voor al je collega’s.

TelegramChatten (Iphone en Android)
In het begin van het jaar is de strijd tussen chat apps losgebarsten. De kans is groot dat jij Whatsapp als chat app gebruikt of de afgelopen jaren hebt gebruikt. Telegram is niet nieuw maar heeft hier onlangs slim op ingespeeld en een grote update van de app uitgebracht. Deze update maakt het nu mogelijk om je volledige berichtengeschiedenis van Whatsapp naar Telegram over te zetten. En daarmee nemen ze een enorme drempel weg voor veel nieuwe gebruikers. Inmiddels heeft de app meer dan 100 miljoen gebruikers!

Welke app of tool gebruik jij graag om meer rust en overzicht te creëen voor jezelf? Ik ben benieuwd, laat het me in een reactie weten.

Wil jij meer uit jezelf of je bedrijf halen? Dan ga ik graag met jou in gesprek.

Veel succes & plezier met het vergroten van jouw productiviteit!

Groet!